+36 50 108 2764 hello@waas.hu
Oldal kiválasztása

Landing Oldal Készítés Alapok

Szerző: | szept 23, 2023 | Landing Oldal

Landing Oldal Készítés Alapok: A Sikeres Konverzió

Az online jelenlét kiépítése és hatékonyá tétele elengedhetetlen minden vállalkozás számára. A Landing oldalak olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy a célcsoportodra fókuszálva magasabb konverziós arányokat érj el. Ebben a cikkben alaposan megvizsgáljuk a Landing oldal készítés alapjait és olyan stratégiákat mutatunk be, amelyek segítenek a sikeres konverziókulcs kialakításában.

Mi is Az A Landing Oldal?

A Landing oldal egy olyan weboldal, amelyre a látogatók a különböző online csatornákról (pl. hirdetések, e-mailek) érkeznek. Célja, hogy egyértelmű üzenettel és hatékony hívás az akcióra ösztönözze a látogatókat, például egy vásárlásra, feliratkozásra vagy kapcsolatfelvételre.

A Jó Landing Oldal Alapjai

1. Egyértelmű Üzenet és CTA (Call To Action)

A látogatóknak azonnal érteniük kell, hogy miért érdemes maradniuk az oldalon, és mit kell tenniük. A CTA gombnak jól láthatónak és világosnak kell lennie.

2. Megfelelő Design és Mobilbarátság

Az oldalnak esztétikusan és professzionálisan kell kinéznie. Emellett mobiltelefonról is jól kell működnie, hiszen egyre többen használják ezt a platformot.

3. Gyors Betöltési Idő

Egy lassan betöltődő oldal sok látogatót veszít. Győződj meg róla, hogy az oldal gyorsan és zökkenőmentesen töltődjön be.

4. Problémák és Megoldások Kommunikálása

Bemutatva, hogy milyen problémákat old meg a terméked vagy szolgáltatásod, megerősíted a látogatókban a bizalmat.

Landing Oldal Készítés alapok - készítsük el
Hogyan Készítsünk Hatékony Landing Oldalt?

Hogyan Készítsünk Hatékony Landing Oldalt?

1. Célkitűzés Meghatározása

Először is határozd meg, hogy mi a célja az oldalnak. Legyen világos, mit szeretnél elérni a látogatókkal.

2. Célközönség Megismerése

Ismerd meg a célközönségedet, értsd meg az igényeiket és problémáikat. Így tudod pontosan megfogalmazni az üzeneted.

3. Kutatás és Elemzés

Vizsgáld meg a versenytársak Landing oldalait. Milyen elemeket használnak? Milyen üzenetet közvetítenek?

4. A/B Tesztelés

A Landing oldal folyamatos optimalizálása kulcsfontosságú. Teszteld az elemeket (pl. cím, szöveg, CTA gomb) és nézd meg, melyik változat eredményez magasabb konverziót.

5. Ügyfélvisszajelzések Figyelembevétele

Ha már vanak ügyféleleményeid, használd azokat. Ezek hitelességet adnak és segíthetnek a látogatók meggyőzésében.

Mennyi a Landing Oldal készítés Ára?

A Landing oldal készítés ára változhat attól függően, hogy mennyire komplex és egyedi az oldal, és hogy szakértő ügynökséget vagy szoftvert használsz-e. Ne feledd, ez egy befektetés az üzletedbe, ami hosszú távon megtérülhet. Azért hogy adjunk némi támpontot, alap oldalak esetében 40.000,- HUF -tól 250.000,- HUF ig mozognak az árak ez alatt, azaz 40 ezer Ft alatt nem jellemző, de 250 ezer felett bőven találhatók megoldások, ne feledjük, itt egyszerűbb oldalakról beszéltünk. Ennek is ha az átlagát nézem piackutatás alapon, akkor 80.000 és 200.000 között mozognak a legtöbb esetben az átlagok.

Mint később ezt is lefedem, van ingyenes, saját magunk által készített megoldás, annak előnyeivel és hátrányaival együtt. Ezt később részletezem.

A reklám helye: A Landing oldalak a konverziós arányok növelésének kulcsai. A WaaS.hu szakértő csapata segít abban, hogy egyedi és hatékony Landing oldalakat hozz létre, amelyek segítik vállalkozásod sikerét.

Landing Oldal Készítő: Szakértői Megoldások vagy Saját Kezűleg?

Az egyik legfontosabb döntés, amivel szembe kell nézni a Landing oldalak létrehozása során, az az, hogy melyik utat választjuk: Szakértői ügynökség segítségét kérjük, vagy saját kezűleg próbálkozunk a készítéssel. Itt ugye szóba jöhetnek azok a megoldások, amelyek esetében nem szakértőkkel készíttetjük el az oldalainkat, ezáltal közelítve a közel ingyenes megoldásokhoz, mert szerintem tökéletesen ingyenes nem létezik, kivéve, ha minden időnket, munkánkat, tanulásunkat, tárhelyünket, domainünket… nem tekintjük költségnek. De ez a valóság eltorzítása lenne, így ezt én nem állítom, hogy megalapozott lenne.

Azért nézzük meg ezt a két változatot

1. Landing Oldal Készítés Szakértői Ügynökség Választásával, vagyis Landing Oldal Készíttetés

A szakértő ügynökség segítségével garantáltan profi és hatékony Landing oldalt készíthetünk. Tapasztalt csapatuk felkészült a legújabb trendekre és bevált gyakorlatokra, így a lehető legjobb eredményeket érhetjük el.

Az ügynökségek általában egyedi megoldásokat kínálnak, amelyek teljes mértékben igazodnak a vállalkozás egyedi igényeihez és célcsoportjához. Emellett az ügynökségek rendelkeznek széleskörű tapasztalattal a konverzióoptimalizálás terén, így a lehető legjobb eredményeket hozhatják ki az oldalból.

2. Landing Oldal Készítés Saját Kezűleg, Saját Magunk által

Ha a vállalkozásnak megvan a megfelelő szaktudása és erőforrásai, akkor megfontolandó lehet a saját landing oldal készítés, a saját kezűleg történő készítés. Ebben az esetben fontos, hogy alaposan felkészüljünk, és részletesen megtervezzük az oldalt.

Számos Landing oldal készítő eszköz és szoftver áll rendelkezésre, amelyek segítségével saját kezűleg is hatékony oldalakat hozhatunk létre. Fontos azonban, hogy alaposan megismerjük ezeket az eszközöket és megértsük, hogyan működnek. Értsük a piacot, az Ügyfeleinket, az Ügyfeleink céljait és igényeit és persze értsünk jó sok mindenhez, mint webfejlesztés (szoftver fejlesztéssel, vagy CMS rendszerek segítségével), design-hoz, jó szövegíráshoz, brandinghez…

Döntési Szempontok

A döntés során érdemes mérlegelni a vállalkozás egyedi igényeit, erőforrásait és a rendelkezésre álló időt. Ha a hatékonyságra és a minőségre helyezzük a hangsúlyt, akkor a szakértői ügynökség segítségét kérni a legjobb választás.

Záró Gondolatok

A Landing oldalak készítése komoly lépés az online jelenlét hatékonyabbá tétele felé. Legyen szó saját kezű készítésről vagy szakértői segítségről, fontos, hogy alaposan megtervezzük és optimalizáljuk az oldalt a legjobb eredmények elérése érdekében.

A WaaS.hu szakértő csapata szívesen áll rendelkezésre, hogy segítsen a Landing oldalak tervezésében és kivitelezésében. Bízd szakértőkre a siker kulcsát, és lépj kapcsolatba velük még ma!

FAQ, azaz Gyakori Kérdések és Válaszaik – GyIK

Mi az a landing oldal?

A landing oldal egy speciális aloldala a honlapnak, ahova (jellemzően hirdetéseken keresztül) megérkeznek a látogatók.

A landing oldal célja

A landing oldalnak egyetlenegy célja van. Ez a cél több minden lehet. Például lehet az, hogy a látogató megvásárolja az adott terméket, vagy feliratkozik a hírlevélre.

Mennyi egy Landing Oldal Készítés Ára?

A Landing oldal készítés ára változhat attól függően, hogy mennyire komplex és egyedi az oldal, és hogy szakértő ügynökséget vagy szoftvert használsz-e. Ne feledd, ez egy befektetés az üzletedbe, ami hosszú távon megtérülhet. Azért hogy adjunk némi támpontot, alap landing oldalak esetében 40.000,- HUF -tól 250.000,- HUF ig mozognak az árak ez alatt, azaz 40 ezer Ft alatt nem jellemző, de 250 ezer felett bőven találhatók megoldások, ne feledjük, itt egyszerűbb landing oldalakról beszéltünk. Ennek is ha az átlagát nézem piackutatás alapon, akkor 80.000 és 200.000 között mozognak a legtöbb esetben a landing oldal átlagárak.

A jó landing oldal hatása

Egy jó landing oldal magasabb konverziós rátát eredményez, kevesebbet kell költeni hirdetésre, és az oldal eladja helyetted a terméket. Ezen felül akár ingyen is megszerezheted vásárlóidat, bár ehhez már nem elég egyetlen önmagában álló landing oldal, hanem egy komplett stratégiát kell mögé tenni.

Miért nem elég a sima weboldal?

Egy klasszikus weboldal több – némely esetben nagyon is sok – aloldalból áll, tehát számtalan választási lehetőséggel rendelkezik. Ennél fogva a látogató mindenfelé bóklászhat weboldalunkon bármiféle konkrétabb cél, illetve iránymutatás nélkül. Ezzel szemben egy letisztult landing oldal minden egyes eleme egyetlen konverziós célt szolgál.

Mennyivel több egy jó landing oldal?

Egy jó landing oldal leegyszerűsíti és megkönnyíti a vásárlási döntést a felhasználó számára. Ha túl sok a választék, akkor valószínűbb, hogy semmilyen döntés sem fog születni. Ezzel szemben egy letisztult landing oldal minden egyes eleme egyetlen konverziós célt szolgál.

Milyen a jó landing oldal?

A jó landing oldalnak több fontos jellemzője van:

  • Egyértelmű üzenet: A látogató azonnal értse meg, hogy miért érdemes maradnia az oldalon.
  • Egyértelmű CTA (Call To Action) gomb: A látogató számára legyen egyértelmű, hogy mit kell tennie.
  • Megfelelő design: Az oldalnak jól kell kinéznie, és tükröznie kell a brandet.
  • Mobilbarát: Az oldalnak jól kell működnie mobiltelefonon is.
  • Gyors betöltődés: Az oldalnak gyorsan kell betöltődnie, különben a látogatók elhagyják.

Hogyan készül a jó landing oldal?

A jó landing oldal elkészítése több lépésből áll:

  1. Célkitűzés: Először is tisztázni kell, hogy mi a célja az oldalnak.
  2. Tervezés: Ezután jön a tervezési fázis, amikor kitalálják, hogy milyen lesz az oldal felépítése.
  3. Kivitelezés: A tervezés után jön a kivitelezés, amikor elkészül az oldal.
  4. Tesztelés: Végül pedig jön a tesztelés, amikor megnézik, hogy működik-e az oldal, és eléri-e a kitűzött célt.

Mi az a call-to-action (CTA) gomb?

A call-to-action (CTA) gomb egy olyan interaktív elem egy weboldalon vagy landing oldalon, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy végezzenek valamilyen cselekvést, például vásároljanak, feliratkozzanak, letöltsenek stb.

Miért fontos a mobilbarát landing oldal?

A mobilbarát landing oldal fontos, mert egyre több ember használja a mobiltelefonját a böngészéshez. Ha az oldal nem jól jelenik meg mobil eszközökön, akkor a látogatók könnyen elnavigálhatnak, ami csökkentheti a konverziós arányt.

Miért fontos a gyors betöltődés?

A gyors betöltődés fontos, mert a lassú oldalak sok látogatót elriaszthatnak. Emellett a Google is előnyben részesíti a gyorsan betöltődő oldalakat a keresési találatokban.

Mi a célja a bónuszoknak és garanciáknak a landing oldalon?

A bónuszok és garanciák a látogatók bizalmát erősítik, és ösztönözhetik őket a vásárlásra. A jó ajánlat és a biztosított elégedettség növeli a konverziós arányt.

Mi a szerepe az ügyféleleményeknek a landing oldalon?

Az ügyfélelemények megerősítik a látogatókban a bizalmat a termék vagy szolgáltatás iránt. Az elégedett ügyfelek visszajelzései hitelességet adnak a vállalkozásnak.

Iratkozzon fel!

Legfrissebb Cikkek:

Az Ügyfélszerzés Titka: Profi Landing Oldalak

Az Ügyfélszerzés Titka: Profi Landing Oldalak

Az online üzleti világban a látványos weboldalak már nem luxus, hanem elvárás. A Landing Oldalak, ezek közül is az egyik legfontosabb eszközök, segítenek abban, hogy az érdeklődők ügyfelekké váljanak.

A profi landing oldalak a digitális marketing egyik alapkövei. Ezek az egyszerűnek tűnő, ám annál hatékonyabb weboldalak kizárólag egyetlen célra szolgálnak: a látogatókat arra ösztönözni, hogy konkrét cselekvést hajtsanak végre. Legyen szó egy termék vásárlásáról, egy hírlevél feliratkozásról vagy akár egy letöltésről – a landing oldalak feladata, hogy a felhasználót a kívánt irányba tereljék. Ez a stratégia alapvető fontosságú a konverziós ráták növelése és a hirdetési költségek minimalizálása szempontjából. Szóval, hogyan hozhatunk létre hatékony és profi landing oldalakat, amelyek valóban a kitűzött célokat szolgálják?

bővebben
Eredményes Landing Page Social Proof Használata

Eredményes Landing Page Social Proof Használata

Eredményes Landing Page Social Proof (Társadalmi Bizonyíték) Használata

Egy megbízható és hatékony weboldal, amelyre a látogatók rábukkanva bizalommal tekintenek, alapvető ahhoz, hogy a látogatókból vásárlók legyenek. Ennek a bizalomnak az építésében nagy szerepe van a Social Proof-nak, a Társadalmi Bizonyítékoknak.

bővebben

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ossza meg a témával kapcsolatos gondolatait velünk is!

0 hozzászólás

Üzenjen Nekünk!

5 + 3 =

WaaS.hu - A Landing Oldal Szakértő

Landing Oldal Készítés

Hogy a befektetés ne csak kecsegtessen, Eredményt hozzon!

Elérhetőségeink

Ajánlatkérés Landing Page Készítésre

Adatkezelés

1 + 12 =

Exkluzív anyagok, kiemelt ajánlatok, kedvezmények

Exkluzív anyagok, kiemelt ajánlatok, kedvezmények

Sikeres feliratkozás!

Kérd kedvezménykuponunkat!

Kérd kedvezménykuponunkat!

Ha nem magadnak, add ajándékba barátodnak, ismerősödnek a kedvezmény lehetőségét!

Elküldtük a kupont a megadott mail címre.

Bírod még?

Bírod még?

 

Maradj, Megajándékoználak!

 

Exkluzív anyaggal, kedvezménnyel...

Sikeres feliratkozás! Nézd meg a mailboxodat kérlek.

Share This