+36 50 108 2764 hello@waas.hu
Oldal kiválasztása

A Landing Page, Landing Oldal – Az Üzleti Sikered Kulcsa

Szerző: | júl 12, 2023 | Landing Oldal Készítés

Tartalomjegyzék – A Landing Oldal – Az Üzleti Sikered Kulcsa – WaaS.hu

Bevezetés – A Landing Page, Landing Oldal – Az Üzleti Sikered Kulcsa

Az online üzleti jelenléted kialakításakor számos tényezőt kell figyelembe venned, hogy üzleted növekedjen és sikeres legyen. Az egyik legfontosabb elem a landing oldal, más néven landing page. A landing oldalak a honlapodra érkező látogatókból potenciális vevőket, ajánlatkérőket vagy feliratkozókat alakítanak. Sok magyar vállalkozás rengeteg energiát fektet az online hirdetések optimalizálásába, miközben figyelmen kívül hagyja a landing oldalak javításának jelentőségét, amire a legmegfelelőbben a landing oldalak. Ez a tevékenység a landing page-ek segítségével azonban sokkal könnyebb és nagyobb eredménnyel kecsegtetők, mint a hirdetések finomhangolása.

Szerintem, ha valaki komolyan gondolja az online üzletet, akkor nem kerülheti el a landing oldalak használatát. De mi is az a landing oldal, és miért olyan fontos? A landing oldal, vagy más néven „leszálló oldal”, egy olyan weboldal, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a látogatók egy adott marketing vagy reklámkampányból érkezzenek rá. Az oldal célja, hogy a látogatókat konkrét cselekvésre ösztönözze, amiben sokat segítenek a CTA-k azaz a Call To Action, cselekvésre felhívások például egy termék megvásárlására, egy hírlevélre való feliratkozásra, vagy egy letölthető anyag igénylésére.

Mi az a Landing Page vagy Mi a Landing Oldal?

A landing page itthon használt egyik megfelelője a landing oldal. Vagy ügy is mondhatnánk, hogy a Landing Page magyarul a Landing Oldal. (Bár sok egyéb elnevezését használjuk, melyeket itt ezen a linken, a Landing Oldal Mesterkurzusunkban megtalálsz: ami egy olyan weboldal, amelyre a látogatók általában az internetről vagy kampányokból érkeznek. Ez a weboldal a felhasználókat egy specifikus cselekvésre ösztönzi, például egy termék megvásárlására, egy hírlevélre való feliratkozásra, vagy egy letölthető anyag igénylésére. A landing oldalak célja az ügyfél átirányítása a vásárlói úton, hogy az általad kínált értékesítési folyamatba lépjenek.

A Landing Page, Landing Oldal - Az Üzleti Sikered Kulcsa

Ha közösségi média hirdetéseket, mint TikTok, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Pinterest, Reddit… vagy legyen bármilyen más megoldás. Vagyis mint a következő fejezetben írom, komoly összefüggések lelhetők fel az eredményességi mutatókban, mégpedig jelentős javulások, és siker ráta növekedések, azon vállalkozásoknál, akik nem a főoldalukra irányítják egy kampányból a leendő ügyfeleiket, hanem célzott landing oldalakra. Aminek persze nagyságrendekkel nagyobb az ott tartó ereje, mint egy minden egyéb információt is tartalmazó weboldal fő oldalán. Ennek sok oka van, amit most nem fejtek ki, de akit érdekel, írjon az alábbi linken egy üzenetet és szívesen megosztom vele, megválaszolom ezt a kérdéskört is.

Tehát megtehetitek itt az alábbi CTA gombbal:
(Amit én most szándékosan túl sokszor használtam, de jól esik és megtehetem 🙂 )

Milyen a jó Landing Oldal?

A jó Landing Oldal nem csak esztétikailag vonzó, hanem hatékonyan ösztönzi a látogatókat a kívánt cselekvésre is. Néhány kulcsfontosságú jellemzője a következő:

  1. Tiszta és Egyszerű Design: A túlzsúfolt vagy zavaró design elriaszthatja a látogatókat. A jó landing oldal egyszerű, de hatékony designnal rendelkezik, amely a lényegre koncentrál.
  2. Egyértelmű CTA (Call to Action): A CTA gombnak jól láthatónak és érthetőnek kell lennie. A színek, méretek és szövegek úgy vannak kiválasztva, hogy ösztönözzék a látogatót a kívánt cselekvésre.
  3. Releváns Tartalom: A tartalomnak közvetlenül kapcsolódnia kell a hirdetéshez vagy az ajánlathoz, amely a látogatót az oldalra irányította. A felesleges információk nélkül kell bemutatni a lényeget.
  4. Mobilbarát: A jó landing oldalak reszponzívak, ami azt jelenti, hogy minden eszközön jól működnek, legyen az asztali számítógép, tablet vagy mobiltelefon.
  5. Gyors Betöltődés: A lassan betöltődő oldalak csökkentik a konverziós rátát. A jó landing oldal gyorsan betöltődik, optimalizált képekkel és minimalizált kódokkal.
  6. Bizalomépítő Elemek: Vélemények, ajánlások, biztonsági pecsétek és más bizalomépítő elemek növelik a látogatók bizalmát.
  7. Optimalizált Űrlapok: Ha az oldal célja az információgyűjtés, az űrlapoknak rövideknek és egyszerűnek kell lenniük, hogy maximalizálják a kitöltések számát.

Milyen a jó Landing Page?

A „Landing Page” gyakran szinonimájaként használják a „Landing Oldal” kifejezésnek, így a fenti jellemzők itt is érvényesek. Azonban néhány további fontos szempont a Landing Page esetében:

  1. Tesztelhetőség: A jó Landing Page lehetőséget kínál A/B tesztelésre, hogy megtaláljuk a legjobb design-t és tartalmat a célközönség számára.
  2. SEO-barát: Mivel a Landing Page-ek gyakran hosszabb távú marketing stratégiák részét képezik, fontos, hogy jól optimalizáltak legyenek a keresőmotorok számára.
  3. Követési Eszközök Integrálása: A jó Landing Page lehetőséget kínál analitikai eszközök, mint például a Google Analytics integrálására, hogy nyomon kövessük a látogatók viselkedését és a konverziós rátát.

Összességében a jó Landing Oldal vagy Landing Page a látogatók figyelmét a kívánt cselekvésre összpontosítja, legyen az vásárlás, feliratkozás vagy információgyűjtés. A design, tartalom és funkcionalitás összhangban van a céllal, és a látogatók számára értéket kínál.

Hirdetések, fizetett hirdetések, kampányok és a Landing Oldalak összefüggései

Bármi fizetett vagy nem fizetett hirdetést szeretnél ezeken megvalósítani, s ezzel növelnéd az eredményességedet, ahhoz feltétlenül szükség lesz egy vagy több (szolgáltatásonként vagy termékenként) landing oldalakra. A legjobban és a leghatékonyabban jelenleg is a landing oldalak vagy landing page-ek konvertálnak, azaz hoznak vevőt egy-egy oldal látogatásból vagy kattintásból. Természetesen ha pl. Google kampányt szeretnél, ahhoz is szükséges a landing oldal, hogy a legnagyobb hatékonyságot, sikerességet érhesd el. Ahogy fent írtam, sokkal hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb és célravezetőbb, mint bármilyen hirdetés finomhangolása.

A Landing Oldal jelentősége

Véleményem szerint, ahogy fent is írtam, a landing oldalak jelentősége nem hagyható figyelmen kívül. Egy jól megtervezett landing oldal hatalmas értéket képes teremteni az üzlet számára. A látogatók a landing oldalra érkezve egyértelmű üzenetet kapnak, ami segít nekik dönteni a következő lépésről. Ha a landing oldal jól van megtervezve, akkor a látogatók nagyobb valószínűséggel fognak konvertálni, azaz végrehajtják azt a cselekvést, amit az oldal ösztönöz.

A Landing Oldal ár

A landing oldal ára nagyban függ a tervezési és fejlesztési költségektől, valamint a tartalom létrehozásának költségeitől. Szerintünk a landing oldal árának meghatározásakor fontos figyelembe venni a potenciális hozamot is. Egy jól megtervezett és jól működő landing oldal ugyanis képes nagy mértékben növelni a konverziós rátát, ami hosszú távon jelentős bevételnövekedést eredményezhet.

A Landing oldal árakkal kapcsolatban tájékozódhatsz ezen, Landing Oldal Készítés Árak című írásunkban is.

A Landing Page, Landing Oldal - Az Üzleti Sikered KulcsaLanding page, Landing oldal - pénz bevétel weboldal készítés SEO, keresőoptimalizálás Szövegírás
Landing page, Landing oldal – pénz bevétel weboldal készítés SEO, keresőoptimalizálás Szövegírás

A Landing Oldalak Árának Fontossága

1. Az Első Benyomás Kulcsfontosságú

A landing oldal az első dolog, amit a látogatók tapasztalnak az online üzleti jelenléted során. Ezért kiemelt fontossággal bír az első benyomás kialakítása. Egy jól tervezett és megfelelően optimalizált landing oldal pozitív benyomást kelt, megragadja a látogatók figyelmét, és arra ösztönzi őket, hogy további interakcióba lépjenek az oldallal. Az első benyomásod meghatározó lehet az ügyfél döntéseiben, ezért érdemes a legjobb minőséget biztosítani.

2. Konverziós Arányok Növelése

A landing oldalak kulcsfontosságúak a konverziós arányok növelésében. Amikor a látogatók a landing oldalra érkeznek, valószínűleg már érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod iránt. A landing oldalnak azonban képesnek kell lennie arra, hogy ez az érdeklődés a vásárlásba vagy a konverzióba forduljon. A jól felépített landing oldalak hatékonyan irányítják a látogatókat a kívánt cselekvésre, például a vásárlásra vagy a feliratkozásra. Ezáltal növelik a konverziós arányokat és elősegítik az üzleti siker elérését.

3. A Brand Építése

A landing oldalak kiváló lehetőséget kínálnak a brand építésére és a vállalkozásod népszerűsítésére. A landing oldalak stílusa, tartalma és designja lehetővé teszi, hogy bemutasd a vállalkozásod értékeit, egyedi eladási ajánlataidat és a minőségi termékeidet vagy szolgáltatásaidat. A megfelelően kialakított landing oldalak a márkád egy erős, pozitív képét hozzák létre a látogatók számára. Ezáltal növelik az ügyfelek bizalmát és hűségét a márkáddal szemben.

A Landing Oldalak Árak

A landing oldalak készítése és karbantartása költségeket igényel. A landing oldalak árai azonban jelentős hozamot eredményezhetnek az üzleted számára. Az árak változhatnak attól függően, hogy milyen méretű és bonyolultságú landing oldalt szeretnél. Számos tényezőt kell figyelembe venni az árak meghatározásakor, mint például a tervezési és fejlesztési költségek, a tartalom előkészítése, az optimalizáció és a működtetési költségek.

Az árak meghatározásakor érdemes egyensúlyt találni a költséghatékonyság és a minőség között. Egy tapasztalt webfejlesztő és web designer, vagy akinek jobban tetszik web dizájner segítségével a legjobb eredményeket érheted el. Fontos azonban megjegyezni, hogy a landing oldalak árai hosszú távú befektetésként tekinthetők az üzleted számára, amelyek megnövelhetik az értékesítésedet és a konverziós arányaidat.

A Landing Oldal Tervezése

A landing oldal tervezésekor szerintem a legfontosabb szempont a célcsoport ismerete. A design, a szöveg és a felhívások mind a célcsoport igényeihez kell, hogy igazodjanak. Egy jól megtervezett landing oldal a látogatót a beérkezéstől a konverzióig vezeti, minden lépésnél támogatva őt a döntésben.

A Landing Page és a SEO

A landing page, vagyis a leszálló oldal, nem csak a konverziók szempontjából fontos, hanem a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából is. Egy jól optimalizált landing page javítja a weboldal keresőmotoros rangsorolását, ami több látogatót és potenciálisan több konverziót eredményez.

Összefoglalás

Véleményünk szerint a landing oldalak nélkülözhetetlen eszközök az online üzletben. A landing oldal ára könnyen megtérülhet a növekvő konverziós rátáknak és a magasabb SEO rangsorolásnak köszönhetően. Egy jól megtervezett landing oldal képes az üzleti célok elérésében támogatni, és hozzájárulhat a vállalkozás sikeréhez.

És végül az elmaradhatatlan GYIK, vagy FAQ szekció, ami segít a fogalmak és bizonyos alapvetések megértésében vagy jobb átlátásában is:

A Landing Page, Landing Oldal - Az Üzleti Sikered KulcsaLanding-page-Landing-oldal-landing-oldal-ar-landing-page-ar-penz-bevetel-weboldal-keszites-SEO-keresooptimalizalas-Szovegiras_-FAQ, Gyakran Ismételt kérdések és válaszok

Gyakran Ismételt Kérdések a Landing Oldalakról, Landing Oldal Árakról…

Mi az a Landing Page, Mi az a Landing Oldal?

A Landing Page magyarul a landing oldal, más néven érkező oldal vagy leszálló oldal, vagy csak simán Landing. (Persze sok más neve van, amelyekre ezen a linken található kurzusunkban részletesen kitérünk.) Tehát, egy olyan weboldal, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a látogatók egy adott marketing vagy reklámkampányból érkezzenek rá. Az oldal célja, hogy a látogatókat konkrét cselekvésre ösztönözze.

Miért fontos a landing page?

A landing page, a landing oldalak segítenek növelni a konverziós rátát, azaz a látogatók arányát, akik végrehajtják a kívánt cselekvést, például megvásárolnak egy terméket, feliratkoznak egy hírlevélre, stb.

Mennyibe kerül egy Landing Page? Mennyibe kerül egy Landing Oldal?

A landing oldal ára nagyban függ a tervezési és fejlesztési költségektől, valamint a tartalom létrehozásának költségeitől. Fontos figyelembe venni a potenciális hozamot is.

Hogyan tervezzek egy landing oldalt?

A landing oldal tervezésekor a legfontosabb szempont a célcsoport ismerete. A design, a szöveg és a felhívások mind a célcsoport igényeihez kell, hogy igazodjanak.

Mi a különbség a landing page és a honlap között?

Míg a honlap általában több oldalból áll és számos különböző információt tartalmaz, addig a landing oldal egyetlen célra összpontosít, például egy termék eladására vagy egy hírlevélre való feliratkozásra.

Mi a landing page?

A landing page angol kifejezés, ami magyarul érkező oldalt vagy leszálló oldalt jelent. Ugyanazt a fogalmat takarja, mint a landing oldal.

Mi a SEO?

A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás, a weboldalak keresőmotorokban való rangsorolásának javítására irányuló tevékenység.

Hogyan segíti a landing oldal a SEO-t?

Egy jól optimalizált landing oldal javítja a weboldal keresőmotoros rangsorolását, ami több látogatót és potenciálisan több konverziót eredményez.

Milyen elemekből áll egy jó landing oldal?

Egy jó landing oldal rendelkezik egyértelmű címmel, vonzó képekkel, meggyőző szöveggel, és egyértelmű felhívással a cselekvésre.

Milyen hosszú legyen a landing oldal?

A landing oldal hossza nagyban függ a terméktől vagy szolgáltatástól. A lényeg, hogy az oldal tartalmazza az összes szükséges információt, de ne legyen túl hosszú vagy bonyolult.

Hogyan mérhetem a landing page hatékonyságát?

A landing page hatékonyságát általában a konverziós ráta segítségével mérhetjük, ami azt mutatja meg, hogy hány látogató hajtotta végre a kívánt cselekvést.

Milyen gyakran kell frissíteni a landing oldalt?

A landing oldalakat rendszeresen frissíteni kell, hogy naprakészek és relevánsak maradjanak. A frissítés gyakorisága függ a terméktől, a célcsoporttól és a piaci változásoktól.

Mi a konverziós ráta?

A konverziós ráta a látogatók és a konverziók számának arányát jelenti. Például, ha 100 látogatóból 5 vásárolt terméket, akkor a konverziós ráta 5%.

Hogyan növelhetem a landing page konverziós rátáját?

A konverziós ráta növelhető a landing oldal optimalizálásával, például a design, a szöveg és a felhívások finomításával.

Milyen szoftverekkel készíthetek landing oldalt?

Számos szoftver létezik a landing oldalak készítésére, például a Unbounce, a Leadpages, vagy a WordPress bővítményei, mint a Elementor és a Divi. De itt vagyunk mi és megcsináljuk.

Milyen gyakran használjam a kulcsszavakat a landing oldalon?

A kulcsszavakat érdemes természetesen és értelmesen beépíteni a szövegbe. A túlzott kulcsszó-használat, azaz a kulcsszó-stuffing, negatívan befolyásolhatja a SEO-t.

Mi a kulcsszó-stuffing?

A kulcsszó-stuffing a kulcsszavak túlzott és természetellenes használata a szövegben, amit a keresőmotorok büntethetnek.

Milyen a jó felhívás a cselekvésre (CTA)?

Egy jó CTA egyértelmű, rövid, és ösztönzi a látogatót a kívánt cselekvésre. Például: „Vásárolj most!” vagy „Iratkozz fel hírlevelünkre!”

Mi a CTA?

A CTA, vagyis a Call To Action, az a felhívás a cselekvésre, amit a landing oldal tartalmaz. A CTA célja, hogy ösztönözze a látogatót a kívánt cselekvésre.

Milyen színt használjak a CTA gombon?

A CTA gomb színét a weboldal designjához kell igazítani, de úgy, hogy az jól látható és kiemelkedő legyen.

Milyen képeket használjak a landing oldalon?

A landing oldalon használt képeknek vonzónak és relevánsnak kell lenniük. A képeknek tükrözniük kell a terméket vagy szolgáltatást, és segíteniük kell a látogatót a döntésben.

Hogyan teszteljem a landing oldalt?

A landing oldalt A/B teszteléssel lehet tesztelni, amikor két vagy több változatot mutatunk a látogatóknak, és megnézzük, melyik konvertál jobban.

Mi az az A/B tesztelés?

Az A/B tesztelés egy marketing tesztelési módszer, amikor két vagy több változatot mutatunk a látogatóknak, és megnézzük, melyik konvertál jobban.

Mennyi idő alatt térül meg a landing oldal ára?

A landing oldal árának megtérülése nagyban függ a terméktől, a piactól, és a konverziós rátától. Egy jól megtervezett landing oldal ára gyakran hónapok alatt megtérül.

Milyen gyakran kell frissíteni a landing oldalt?

A landing oldalakat rendszeresen frissíteni kell, hogy naprakészek és relevánsak maradjanak. A frissítés gyakorisága függ a terméktől, a célcsoporttól és a piaci változásoktól.

Milyen a jó Landing Oldal? Milyen a Jó Landing Page? Milyen egy jó Landing Oldal?

A jó Landing Oldal nem csak esztétikailag vonzó, hanem hatékonyan ösztönzi a látogatókat a kívánt cselekvésre is. A „Landing Page” gyakran szinonimájaként használják a „Landing Oldal” kifejezésnek, így a fenti itt is érvényes.

Mi az a Landoló Oldal?

A „landoló oldal” vagy angolul „landing page” egy specifikus célra tervezett weboldal, amelyre a látogatók egy reklám, e-mail kampány, közösségi média hivatkozás vagy egyéb marketing eszközök révén érkeznek. A landoló oldalak célja általában egy konkrét cselekvésre ösztönözni a látogatókat, mint például egy termék megvásárlása, egy hírlevélre való feliratkozás vagy egy űrlap kitöltése. A design és a tartalom egyértelműen és közvetlenül a kívánt cselekvésre összpontosít, minimalizálva a zavaró elemeket és maximalizálva a konverziós rátát.

Záró gondolatok

Szerintem a landing oldalak használata ma már nem kérdés, hanem kötelező elem az online marketingben. A landing oldal árát tekintve pedig mindig gondoljunk arra, hogy ez egy befektetés, amely hosszú távon megtérülhet. A landing oldalak tervezésekor pedig ne feledkezzünk meg a célcsoport igényeiről, és arról, hogy a landing page-nek nem csak szépnek, de hasznosnak is kell lennie.

Iratkozzon fel!

Legfrissebb Cikkek:

Az Ügyfélszerzés Titka: Profi Landing Oldalak

Az Ügyfélszerzés Titka: Profi Landing Oldalak

Az online üzleti világban a látványos weboldalak már nem luxus, hanem elvárás. A Landing Oldalak, ezek közül is az egyik legfontosabb eszközök, segítenek abban, hogy az érdeklődők ügyfelekké váljanak.

A profi landing oldalak a digitális marketing egyik alapkövei. Ezek az egyszerűnek tűnő, ám annál hatékonyabb weboldalak kizárólag egyetlen célra szolgálnak: a látogatókat arra ösztönözni, hogy konkrét cselekvést hajtsanak végre. Legyen szó egy termék vásárlásáról, egy hírlevél feliratkozásról vagy akár egy letöltésről – a landing oldalak feladata, hogy a felhasználót a kívánt irányba tereljék. Ez a stratégia alapvető fontosságú a konverziós ráták növelése és a hirdetési költségek minimalizálása szempontjából. Szóval, hogyan hozhatunk létre hatékony és profi landing oldalakat, amelyek valóban a kitűzött célokat szolgálják?

bővebben
Eredményes Landing Page Social Proof Használata

Eredményes Landing Page Social Proof Használata

Eredményes Landing Page Social Proof (Társadalmi Bizonyíték) Használata

Egy megbízható és hatékony weboldal, amelyre a látogatók rábukkanva bizalommal tekintenek, alapvető ahhoz, hogy a látogatókból vásárlók legyenek. Ennek a bizalomnak az építésében nagy szerepe van a Social Proof-nak, a Társadalmi Bizonyítékoknak.

bővebben

HOZZÁSZÓLÁSOK

Ossza meg a témával kapcsolatos gondolatait velünk is!

0 hozzászólás

Üzenjen Nekünk!

5 + 6 =

WaaS.hu - A Landing Oldal Szakértő

Landing Oldal Készítés

Hogy a befektetés ne csak kecsegtessen, Eredményt hozzon!

Elérhetőségeink

Ajánlatkérés Landing Page Készítésre

Adatkezelés

13 + 1 =

Exkluzív anyagok, kiemelt ajánlatok, kedvezmények

Exkluzív anyagok, kiemelt ajánlatok, kedvezmények

Sikeres feliratkozás!

Kérd kedvezménykuponunkat!

Kérd kedvezménykuponunkat!

Ha nem magadnak, add ajándékba barátodnak, ismerősödnek a kedvezmény lehetőségét!

Elküldtük a kupont a megadott mail címre.

Bírod még?

Bírod még?

 

Maradj, Megajándékoználak!

 

Exkluzív anyaggal, kedvezménnyel...

Sikeres feliratkozás! Nézd meg a mailboxodat kérlek.

Share This